Sponsoreret Dato: 21. februar 2023

Derfor bør din virksomhed have fibernet

Der er sket rigtigt meget indenfor internet og hastighed over seneste årtier, som også danskerne har kunnet opleve. Både i privaten og virksomhederne, har det i mange år været bredbåndsteknologi via coax og ads, som har været foretrukket, men nu er det altså fibernettet der hastigt breder sig i landet. Internetteknologi er ikke nemt at forstå, derfor kan det være relevant at kende til forskellene, da det har betydning for nettet i virksomheder og i hjemmet.

De forskellige typer internet

Internet og bredbånd hænger sammen. Når man snakker om de forskellige bredbåndsløsninger, så er det altså internetforbindelserne man hentyder til. De bredbåndsløsninger vi kender til herhjemme, er følgende:

  • Internet gennem telefon stik - ADSL
  • Internet gennem kabel tv stik - Coax
  • Internet gennem mobilt netværk - Mobilt bredbånd
  • Internet gennem fiber - Fibernet

Du kan se, hvordan de forskellige området er dækket i landet på tjekditnet.dk.


De generelle forskelle

Når det kommer til hastighed, er det uden tvivl fibernettet der vinder. Hvis vi tager et kig på eksempel adsl og coax, som er henholdsvist internet via telefonstik og internet via kabel tv stik, så er der blandt andet forskel på kablerne. Coax Kablerne er langt tyndere end adsl kablerne, hvilket er med til at give en langt hurtigere forbindelse.

Internet via kabel tv stikket har været foretrukket i landet i mange år, med hastigheder som virkelig har gjort en forskel. Det mobile netværk har også været til i en lang årrække, men her er det altså 4G netværket som man får internet fra. Det kan stadig være ustabilt mange steder, hvis ikke netværket er så stærk i nogle områder i landet.

Nu findes der så fibernettet, som ganske enkelt er lynhurtigt. Fibernettet leverer internet via lyslederkabler, som med lynets hastighed, altså giver denne sublime og lynhurtige forbindelse. Når man benytter fibernet, påvirkes hastigheden ej, hvis der er mange på nettet på samme tid, der udfører forskellige aktiviteter. Du kan læse mere om, hvor du kan få fibernet til virksomheden på https://www.xn--billig-bredbnd-wib.nu/wp/fibernet/.

Fordele ved at vælger fibernet til virksomheden

Som virksomhed, er det bare vigtigt at teknologien spiller, hver eneste dag. Når eksempelvis forbindelsesproblemer opstår, kan det nedlægge en hel arbejdsplads i en længere periode, hvilket har en negativ påvirkning. I en virksomhed, er der mange mennesker på nettet på samme tid, som alle udfører forskellige aktiviteter. Det kan som nævnt før i artiklen, naturligvis også påvirke hastigheden af internettet.

Med fibernet er du med til at sikre virksomheden en stabil forbindelse, som også leverer lynhurtig forbindelse, så alle kan være aktive online på samme tid uden problematikker. Fibernettet har typisk en forbindelse der går op til 1000 mbit, hvilket er lynhurtigt frem for andre bredbåndsløsninger.

Tjek adressen

Selvom fibernettet bliver mere og mere udbredt i landet, er der stadig dele af landet, som ikke kan få denne type internet. Det er derfor vigtigt, at du tjekker adressen på virksomheden i forhold til internetmuligheder. Via ovenstående link til billig-bredbånd.nu, har du faktisk muligheden for at udføre denne test. Hjemmesiden fungerer som en sammenligningsside, så du kan finde den bedste løsning til din virksomhed og behov eller i hjemmet, hvis det har relevans. Du kan samtidigt også tjekke priser.