Segmentering af virksomheder

På Find-Virksomhed.dk kan du tilgå informationer om landets mange virksomheder. Med ganske få klik finder du udtræk om relevante firmaer og brancher – informationer, som kan hjælpe dig til at træffe de bedste erhvervsmæssige beslutninger. Uanset om du har brug for et hurtigt overblik eller en omfattende markedsanalyse, så er dataudtræk hos Find-Virksomhed.dk det rette sted at starte.

Du kan nemt søge efter en konkret virksomhed eller organisation ud fra navn, CVR-nummer eller adresse i vores database. Derudover kan du også lave en segmenteret søgning, hvis du leder efter virksomheder indenfor bestemte brancher eller geografiske områder. På denne måde kan du hurtigt komme i gang med at søge og eksportere dine ønskede dataudtræk.

Med et dataudtræk i hånden får du et præcist indblik i markedet. Du kan derfor hurtigt indsamle vigtig viden om kunder, samarbejdspartnere og konkurrenter, så du er godt stillet nu og i fremtiden.

Indholdsfortegnelse

- Hvad er dataudtræk?
- Sådan bruger du dataudtræk
- Find udtræk
- Udtræk fra erhvervsstyrelsen
- CVR udtræk
- Udtræk af regnskab
- Dataudtræk giver indsigt
- Hvem kan bruge dataudtræk
- Dataudtræk med nyeste data

Hvad er dataudtræk?

Dataudtræk er CVR udtræk om virksomheder og organisationer. CVR udtræk består af virksomhedernes forskellige stamdata og regnskaber, som er offentligt tilgængelige i Erhvervsstyrelsens database. Dataudtræk er et fremragende værktøj, hvis du gerne vil lave research på en konkret virksomhed, indenfor en bestemt branche eller i et specifikt geografisk område.

Sådan bruger du dataudtræk

Du kan søge på alle registrerede virksomheder i Danmark – den tilgængelige information afhænger dog bl.a. af virksomhedstypen. Modsat aktieselskaber og anpartsselskaber, så har personligt ejede selskaber og enkeltmandsvirksomheder ikke pligt til at indberette regnskaber. Du har dog stadig adgang til disse virksomheders stamdata som ejerforhold og kontaktoplysninger.

Vil du gerne finde informationer om en konkret virksomhed, kan du f.eks. søge på virksomhedens navn eller dens CVR-nummer. Du kan også søge indenfor specifikke brancher – f.eks. frisører eller mekanikere. Brug evt. filtrene til at afgrænse din søgning yderligere. Ved at filtrere din søgning, kan du f.eks. søge efter en tømrermester i Region Midtjylland med 5-10 medarbejdere, eller vælge at se søgeresultatet for samtlige autoværksteder på Fyn.

Find udtræk

Du finder dataudtræk på Find-Virksomhed.dk ved at lave en filtreret søgning og downloade CVR udtrækket for den relevante virksomhed.

Udtræk fra erhvervsstyrelsen

I Erhvervsstyrelsens Centrale Virksomhedsregister (CVR) kan du finde oplysninger (grunddata) om alle registrerede virksomheder i Danmark og på Grønland. Udover virksomheder er nogle foreninger og offentlige myndigheder også registreret i CVR.

Data i CVR tæller bl.a. virksomhedens navn, adresse og CVR-nummer, branchekoder (også bibrancher) virksomhedens start- (og evt. ophørstidspunkt), virksomhedsform, kreditoplysninger, evt. reklamebeskyttet markedsføringsmateriale samt navn og adresse for virksomhedens fuldt ansvarlige deltagere (herunder stiftere, ejere og ledelsesmedlemmer).

Læs mere om dataudtræk og CVR hos Erhvervsstyrelsen her.

I forhold til adresse, så bør du være opmærksom på, at en virksomhed kan have flere produktionsenheder (P-enheder) og dermed flere adresser udover hovedadressen. Alle adresser – herunder hovedadressen – vil altid fremgå af virksomhedsregistret.

CVR udtræk

Tilgå og download virksomhedsoplysninger med CVR udtræk. Med afsæt i virksomhedsdatabasen hos Find-Virksomhed.dk kan du få oplysninger om alle danske virksomheder med et CVR-nummer. Herudover kan du foretage en segmenteret filtersøgning og downloade de valgte data.

Udtræk af regnskab

Udtrækkene fra regnskaberne giver dig relevante nøgletal såsom nettoomsætning, bruttofortjeneste, omkostninger og årsresultat for relevante virksomheder. Udtræk fra regnskab er en fremragende søgefunktion, hvis du gerne vil undersøge en virksomheds økonomi – enten fordi du overvejer at handle med virksomheden, eller fordi den er din direkte konkurrent.

Er der tale om en sund virksomhed, påvirker det med stor sandsynlighed dine muligheder for at sælge produkter dertil, ligesom et samarbejde også kunne være interessant. Du kan finde konkrete regnskaber lige her.

Når du søger på udtræk fra en virksomheds regnskab, bør du være opmærksom på, hvilken type virksomhed, der er tale om. I Danmark er det nemlig kun aktieselskaber og anpartsselskaber, der har pligt til at indsende regnskaber til Erhvervsstyrelsen. Du kan således ikke finde disse oplysninger for personligt ejede selskaber og enkeltmandsvirksomheder. Du kan dog finde mange andre brugbare informationer gennem dine udtræk for disse typer virksomheder.



Dataudtræk giver indsigt

Med de rette udtræk kan du omdanne data til viden, og derved opnå et godt overblik over dine potentielle kunder, samarbejdspartnere og konkurrenter. Måske overvejer du selv at starte en virksomhed? Tjek tallene for din (kommende) branche, inden du springer ud som selvstændig erhvervsdrivende, og lad data fra CVR udtrækket lede dig i den rigtige retning. Kommer du f.eks. til at have mange konkurrenter lige omkring dig, skal du måske vælge en anden placering til din virksomhed.

Hvem kan bruge dataudtræk

Er du sælger, kan du f.eks. benytte dataudtræk til at finde kunder. Sælger du produkter til en specifik branche, er dataudtræk et fremragende værktøj for dig.

Brug f.eks. søgefunktionen når du skal opsøge kunder og planlægger din rute rundt i landet. Ved at benytte data fra udtrækket finder du alle de kunder, som kunne være relevante for dig. Med de opdaterede kontaktoplysninger undgår du samtidig at møde op på en adresse, der ikke har været benyttet de seneste år.

Brug også segmenteringsværktøjet til at specificere din søgning. Er det f.eks. relevant hvor mange ansatte, virksomheden har, så kan du med fordel inkludere dette parameter i din søgning.

Dataudtræk kan også anvendes i din jobsøgning. Søger du job indenfor en bestemt branche, kan du lade branchekoden bringe dig i kontakt med potentielle arbejdsgivere. Er du interesseret i et job hos en konkret virksomhed, kan du også tage et kig på virksomhedens data, inden du søger job.

Dataudtræk med nyeste data

Gode data er korrekte data, og her gælder det om at have de nyeste og mest opdaterede oplysninger. Hver eneste måned åbner, lukker og flytter tusindvis af virksomheder i Danmark. Med CVR udtræk kan du få de nyeste oplysninger, så du altid har et opdateret kundekartotek lige ved hånden.

De opdaterede data kan være væsentlige for din markedsføringsstrategi, og kan lade dig træffe de rigtige beslutninger baseret på din viden om markedet. Du kan øge effekten af din markedsføring, når du kender din målgruppe, dens placering, dens økonomi og meget mere.