Sponsoreret Dato: 26. januar 2023

Få hjælp af en professionel fugemand

Døre, vinduer, badeværelser og køkkener. Fuger benyttes mange steder i dit hjem, og det gælder derfor om at vælge den bedste løsning, når du skal laves nye fuger eller foretages udskiftning af gamle fuger. Du kan sagtens selv kaste dig over fugearbejdet, men vil du være sikker på et godt og langtidsholdbart resultat, er det oplagt at benytte en professionel fugemand.

Er du på udkig efter en fugemand i Midt- og Østjylland, så kan du med fordel benytte Fugekompagniet.dk – et velrenommeret firma, som har eksisteret siden 2006. Fugekompagniet.dk udfører bl.a. opgaver i Aarhus, Randers, Horsens, Silkeborg og Viborg, og er specialister i fugning af forskellige overflader.

Det laver en fugemontør

En fugemand eller fugemontør er ansvarlig for at installere, reparere og udskifte flisefuge. Fugemontøren bruger specialværktøj som fugepistol, spartel og glittepinde til at blande, anvende og sprede fugemassen mellem fliserne. Fugemontøren sørger også for, at det færdige arbejde ser professionelt ud og lever op til branchens standarder.

Desuden skal de have kendskab til forskellige materialer og fugemasser for at sikre, at det færdige produkt er vandtæt og af højeste kvalitet. Fugemontører kan også udføre grundlæggende reparationer og vedligeholdelse af fliser, hvis det er nødvendigt.


Arbejdsgangen: Sådan udføres fugearbejdet

Forbered området til den nye fuge: Før du påbegynder udskiftning af fuger i en bygning, er det vigtigt at forberede området omkring den. Dette kan omfatte rengøring og fjernelse af snavs og støv fra rummet samt sikring af, at alt nødvendigt værktøj er til rådighed.

Monter den nye fuge: Afhængigt af fugens størrelse kan det være nødvendigt at bruge en mørtelblanding eller cementforsegling for at forberede den til montering. Når fugen er klar, skal du forsigtigt påføre den nye fugemasse i små portioner, indtil den fylder eventuelle huller og revner i den eksisterende fuge.

Hærdning og forsegling: Endelig hærdning og forsegling af de nye samlinger er afgørende for deres levetid. Sørg for at bruge en fugetætningsmiddel eller en beskyttende belægning over den nyligt installerede fuge for at beskytte den mod fugt og snavs. Giv tilstrækkelig tid til at tørre, før du bruger området.

Vedligeholdelse af fugerne

Når fugerne har haft tid til at hærde, er området klar til brug, men ønsker du at fugerne også skal se flotte ud i fremtiden, gælder det om at foretage en regelmæssig vedligeholdelse. Den regelmæssige vedligeholdelse af fuger er nødvendig for at holde dine fuger rene. Ved korrekt behandling kan selv dine gamle fuger se ud som nye.

Til vedligeholdelsen kan du med fordel bruge en blød klud eller svamp til at rense fugen. Alt afhængig af hvor ofte det aktuelle område benyttes, skal du forvente at skulle rengøre fugerne med få ugers mellemrum. Påfør også gerne fugemasse med jævne mellemrum for at sikre, at den er helt forseglet og beskyttet. Hvis du opdager revner i fugemassen, skal du sørge for at reparere dem med det samme.

Ved at følge disse trin kan du lære at lære, hvordan du nemt kan foretage udskiftning af fuger i hjem og kontorprojekter.