Sponsoreret Dato: 05. oktober 2022
Ved du hvordan man tilbereder og håndterer en frisk fisk?
Det kan være svært, når du har været ude og fange en frisk fisk eller to på en god tur ude i søen eller havet med vennerne. Det er blandt andet alt fra, når du fanger den, til hvordan du udnytter den bedst og tilbereder den. Det kan være svært, hvis det er første gang - så lad os hjælpe dig med lidt tips fra top til tå.
Først skal du huske at slå din fisk ihjel hurtigt, når du har fanget den, så den ikke kramper, lider eller kødet i fisken bliver sejt. Du kan derudover holde den som en ekstra frisk fisk, hvis du opbevarer den i vand på vej tilbage til køkkenet.
Så er det hjem i køkkenet med din fangst. Her kan du lave alt fra pandestegt filletter eller lidt lækkert hjemmelavet fish and chips. Det sidst nævnte er nemt med din frisk fisk, en hurtig panering og eller en tur på panden med rigeligt smør og olie.
Husk det helt rette tilbehør til en frisk fisk
Alt efter om du går fuld Hooked-stil med fish and chips eller du bevæger dig mere mod de danske klassikere med en fillet, persillesovs og kartofler, så er dit tilbehør altafgørende for den endelige smag og oplevelse. Det kan gøre alt godt for fisken af få de rette madvarer på siden.
Udvælg dig derfor en plan, som du løber efter også hvad angår tilbehøret. Hvis du gør som Hooked gør så godt, så husk at tilføje lidt lækkert surt til din fisk, som giver lidt syre. Derudover er en god omgang grove pommes frittes, derudover også et genialt træk for at trække lidt fedt ind i retten og spisen.
Der findes en masse gode opskrifter, guides og anbefalinger til, hvordan du tilbereder en frisk fisk bedst muligt, men det kan være svært, når det er første gang du eventuelt begiver dig ud i denne type madlavning. Vil du lave det i en airfryer? Så kan du også dette. Det er nemlig vigtigt at filitere fisken korrekt inden du benytter den i din madlavning. Vi anbefaler derfor, som minimum, at du ser videoer om “how to” på youtube inden du påbegynder denne proces.