Profil: Christian Arnstedt
Det var nok de færreste, der havde hørt om Christian Arnstedt inden den unge iværksætter satte sig til rette som én af de fem dommere i tv-programmet Løvens Hule. Efter en lynuddannelse på London School of Economics og en kometkarriere hos konsulenthuset McKinsey var Christian Arnstedt i en tidlig alder klar til at kaste sig over iværksætteriet.
Godt nok er Christian Arnstedt efterkommer til én af de tre stifterfamilier bag milliardkoncernen FLSmidth, og således arving til et anseeligt beløb, men han har også formået at opbygge sin egen markante formue.
Med udgangspunkt i virksomhedsfabrikken Blazar Capital står Arnstedt bl.a. bag urmærket Nordgreen Ure – et hurtigvoksende brand, der leverer millionoverskud på den globale scene. Foruden pladsen i Løvens Hule sikrede erhvervssuccesen med Blazar Capital også Arnstedt en plads på Forbes’ anerkendte liste over Europas 30 største business-talenter under 30 år. Besøg Christian Arnstedts profil på LinkedIn her.
I konkurrence med sig selv
Christian Arnstedt, der for øvrigt deler navn med sin bedstefar; erhvervsmanden og civilingeniøren Carl Christian Johan Arnstedt, har altid været glad for at konkurrere. Først kastede han sig over tennis, indtil en skade ledte ham videre til styrtløb – en kuriøs sportsgren for en dansker. Arnstedt kom endda på ungdomslandsholdet i alpint skiløb, hvor den både stod på storslalom og Super-G.
Det var dog svært at konkurrere med atleterne fra Østrig, Frankrig og andre bjergrige nationer, og Christian Arnstedt valgte derfor at lægge både tennisketsjer og ski på hylden. Den konkurrenceprægede kultur var dog med til at forme Christian Arnstedt, og konkurrence-genet har han derfor beholdt. Indenfor elitesport gælder det om altid at forbedre sig, og sådan forholder det sig også indenfor iværksætteriet.
Can-do-attitude
Som iværksætter er man konstant i konkurrence – både med sine direkte konkurrenter og med dig selv. Derfor handler det om den rette attitude, når nye udfordringer skal overkommes. Det er vigtigt at tage ansvar og knokle på, indtil man finder løsningen. Sådan har det altid været for Christian Arnstedt, der klarede sin bachelor i International Business og sin kandidat fra London School of Economics på rekordtid.
Allerede som 22-årig blev Christian Arnstedt ansat hos det velrenommerede konsulenthus, McKinsey, hvor han siden blev en af de yngste junior partnere i virksomhedens historie. Sådan en udnævnelse kommer man ikke sovende til – det kræver en ihærdig arbejdsindsats, masser af gå-på-mod og en sand can-do-attitude.
Som konsulent hos McKinsey fylder problemløsning meget – du bliver hyret ind for at løse kundernes problemer. Det gælder altså om at identificere problemer og udfordringer, og få dem løst hurtigt og effektivt. Derfor er det vigtigt at kunne prioritere, så man bruger sine ressourcer fornuftigt. Alle disse egenskaber blev højaktuelle, da Christian Arnstedt, sammen med tre kompagnoner, sprang ud som iværksætter.
Christian Arnstedt virksomheder: Blazar Capital
Allerede som teenager arrangerede Christian Arnstedt sodavandsdiskotek for sine kammerater, og han oplevede hurtigt glæde ved at gøre en idé til virkelighed. Som 15-årig lejede han kantinen i den lokale svømmehal, og sørgede for drikkevarer, dj og en god portion flyers til omdeling. Resultatet blev 800 gæster i et lokale som kun kunne rumme det halve.
Hvor meget ungdommens succesoplevelse har præget Christian Arnstedts voksenliv er svært at sige, men de organisatoriske evner blev i hvert fald tydeligt for omverden, da Blazar Capital ganske hurtigt blev en markant spiller indenfor e-handel.
Firmanavnet refererer til et fænomen i verdensrummet, hvor energi bliver komprimeret og presset i én retning. Christian Arnstedt og hans mediværksættere fandt hurtigt inspiration i denne beskrivelse, og siden er det da også kun gået én vej for Blazar Capital.
Salg af designer-ure
Blazar Capital opbygger forskellige virksomheder med fokus på nethandel, og indtil videre har den mest succesfulde været urmærket Nordgreen Ure. Her var visionen at skabe et enkelt skandinavisk designkoncept og samtidig producere ure til en overkommelig pris.
Det var ikke fordi Christian Arnstedt og co. vidste specielt meget om ure, da Nordgreen så dagens lys, men de vidste til gengæld hvordan man skulle drive en forretning. Til skabelsen af selve urene hyrede man bl.a. en dygtig designer fra B&O, mens salget allerede fra første dag skulle foregå med et globalt perspektiv.
Den unge løve
Christian Arnstedts kometkarriere har været interessant at følge, og tjener i høj grad som inspiration for håbefulde iværksættere. Og det er da også en af årsagerne til, at Arnstedt har takket ja til at være med i tv-programmet Løvens Hule.
Udover at gøre en god forretning, som passer ind i Blazar Capital portefølje, vil Arnstedt gerne inspirere andre iværksættere, og på den måde vise unge mennesker, at det er muligt at få succes allerede i en tidlig alder.
Og hvad er så et godt råd til kommende iværksættere? Det vigtigste, når man starter en lille ny virksomhed op, er at man ikke skal være for fin til selv de mindst flatterende opgaver.
’Jeg tømte ikke opvaskemaskinen i McKinsey, men det gjorde jeg, da jeg startede min egen virksomhed’ fortalte Christian Arnstedt i podcastserien Rollemodeller med Bjørn Vestergaard Barfoed. Selvom man har en baggrund i et anerkendt konsulenthus, starter iværksætterrejsen altså i det små.
Se alle Christian Arnstedts forbindelser i erhvervslivet her.