Profil: Henrik Lind
Den aarhusianske el-købmand kan både skrive iværksætter, investor, pioner og filantrop på visitkortet. Det hele begyndte med ejendomsinvesteringer og udviklede sig til et vaskeægte erhvervseventyr, da Henrik Lind startede el- og gashandelsvirksomheden Danske Commodities i 2004. Danske Commodities var virksomheden, der på rekordtid grundlagde Henrik Linds formue.
I dag er Lind blandt Danmarks rigeste personer, og selvom livsværket er solgt, er der fortsat masser af projekter at kaste sig over – både dem, der giver (flere) penge i kassen, og dem der hjælper mennesker på kanten. Besøg Henrik Linds profil på LinkedIn her
Henrik Lind virksomheder: Handel med strøm, gas og olie
Henrik Lind blev født i 1975, og er opvokset i Aarhus, hvor han fortsat bor med sin kone, Karina, som han har tre børn med. Efter endt uddannelse som bankelev hos Danske Bank, læste Lind videre og tog en HD i finansiering på Handelshøjskolen i Aarhus.
Sideløbende var han ansat som trainee og fik titlen som corporate dealer hos Jyske Bank. Det var her Henrik Lind stiftede bekendtskab med energisektoren, som i 2000 ledte ham videre til stillingen som ’Head of Trading’ hos Energi Danmark.
Med sin indsigt i det europæiske energimarked blev det tydeligt for Henrik Lind, at der kunne laves gode investeringer i handel med energi, elektricitet, gas og klimacertifikater mellem de forskellige europæiske lande. Denne opdagelse udfoldede Lind i selskabet Danske Commodities, som han grundlagde i 2004.
I starten foregik handlen udelukkende mellem Danmark og Tyskland, men firmaets interesseområde voksede hurtigt til også at gælde andre europæiske lande. Denne type handel foregår bl.a. ved at være forudseende: Hvilke lande kommer om få dage til at mangle strøm, og hvilke lande producerer i øjeblikket for meget? Ved man, hvad man foretager sig, er der gode afkast i disse handler.
Danske Commodities: At sælge et livsværk
Da Henrik Lind startede Danske Commodities i 2004, var han ikke engang fyldt 30 år. Hvad han ikke havde i årtiers erfaring, havde han til gengæld i specialiseret viden og ikke mindst mod – modet til at springe ud i et nyt projekt, og arbejde dedikeret med et konkret mål for øje.
På relativt få år skabte Henrik Lind en milliardforretning og blev økonomisk uafhængig, hvilket havde været et erklæret delmål siden tiden som bankelev.
I 2019 solgte Henrik Lind sit livsværk – Danske Commodities – til norske Equinor, som tidligere var kendt under navnet Statoil, og året efter kunne Linds firma, Lind Invest, præstere en samlet egenkapital på svimlende 6,8 milliarder kroner. Lind var pludselig én af Danmarks rigeste personer. Men hvad gør man, når man har solgt sit livsværk?
Investeringer i nye virksomheder og projekter – og i mennesker
Når man først har vænnet sig til at arbejde mange timer i døgnet, sætter man sig ikke bare hen i et hjørne og tæller sine penge, bare fordi hjertebarnet er solgt. Henrik Lind er fortsat en fremtrædende erhvervsmand, der løbende investerer i forskellige virksomheder. Det handler om køb og salg, og Lind har således bl.a. haft store aktieposter i alt fra Molslinjen til Skjern Bank og entreprenørkoncernen Arkil.
Henrik Lind investerer dig ikke kun i virksomheder – han investerer også i mennesker, og det kommer bl.a. socialt udsatte til gode. For Henrik Lind har elle mennesker et potentiale til at udfolde sig, til at forbedre sig og til at udvikle sig.
Det, der betyder noget, er ikke en persons udgangspunkt; det handler i stedet om at facilitere mulighederne, yde støtte og konstant udfordre status quo. En social indsats skal ses som en investering. Og ligesom finansielle investeringer, skal også de menneskelige investeringer gerne kunne måles. Man skal kunne se, at personerne bliver flyttet fra ét sted i livet til et nyt.
Henrik Linds seneste investeringer
Blandt projekterne, som Henrik Lind støtter findes bl.a. ’Gallo Kriserådgivning’, hvor man kan få gratis og anonym hjælp og ’Fundamentet’ i Aarhus, hvor sårbare og udsatte mennesker hjælpes til at skabe positive forandringer i deres liv.
I en helt anden boldgade kan det også nævnes, at Henrik Lind stod klar med en ganske stor check, i forbindelse med udviklingen af et nyt stadion-område i Aarhus. Forbindelsen til hjembyen Aarhus – hvor Lind bor i forstaden Risskov – lader dig ikke fornægte, og med en donation på 250 mio. kan byens fodboldhold således se frem til bedre omgivelser i fremtiden.
Se alle Henrik Linds forbindelser i erhvervslivet her.