Profil: Mia Wagner

Mia Wagner har været et kendt ansigt, siden hun i efteråret 2018 blev en af de fem investorer i tv-programmet Løvens Hule. I begyndelsen investerede hun penge for Freeway-koncernen, der ejes af faderen Morten Wagner og broderen Morten Wagner, men siden har Mia Wagner valgt at stå på egne ben.

Efter at have stiftet virksomheden Nordic Female Founders sammen med Anne Stampe Olesen, er Mia Wagner nu ansvarlig for sit eget erhvervseventyr. Besøg Mia Wagners profil på LinkedIn her.

I faderens fodspor

Mia Wagner blev født i Viborg den 25. december 1977 som datter af Charlotte Wagner og advokaten Morten Wagner. I teenageårene var det ikke advokatgerningen, der trak mest i Mia Wagner, og hun valgte således at studere medicin på Odense Universitet. Siden valgte hun dog at gå i faderens fodspor, og begyndte at læse jura i København.

Da Mia Wagner i 2003 var færdiguddannet jurist, blev hun advokatfuldmægtig i faderens firma, Wagner Advokater. Fem år senere fik hun også titlerne som partner og direktør i virksomheden. Allerede på dette tidspunkt havde hendes bror været med til at starte den succesfulde hjemmeside Dating.dk, som i 2008 blev en del af firmaet Freeway Holding.

Investeringsivrigt familiefirma

Freeway-koncernen er med årene vokset betydeligt, og råder i dag – foruden Dating.dk – over en lang række kendte domæner som Avisen.dk, Studieportalen.dk, Plusbog.dk og Lejebolig.dk. Da far og datter valgte at lukke advokatfirmaet Wagner Advokater i 2017, kunne de i stedet slutte sig til det nye familie-projekt; Freeway. Her blev Mia Wagner ansat som direktør, og var således medansvarlig for at forvalte familiens og virksomhedens kapital.

Erfaringerne hos Freeway var med til at bane vejen for Mia Wagners medvirken i DR-programmet Løvens Hule, hvor håbefulde iværksættere præsenterer deres idéer for et panel af potentielle investorer. Den fremtrædende rolle som enlig ’løvinde’ i Løvens Hule, var både med til at skabe opmærksomhed omkring familiefirmaet Freeway, men også omkring Mia Wagner som person. Sidstnævnte gav Wagner en god base, da hun selv ønskede at prøve kræfter med iværksætteriet.

Mia Wagner virksomheder: Kønskamp og iværksætteri

Hvordan iværksætter man en købskamp? Erfaringerne fra erhvervslivet havde givet Mia Wagner et indblik i en verden, som kun de færreste kommer til at kende indefra. Og hun var bestemt ikke positiv overfor den mandsdominerede verden. Derfor ønskede Mia Wagner at gå til kamp for ligestillingen.

Gennem medvirken i Løvens Hule var Mia Wagner blevet et forbillede, og hun kunne vise, at der også er plads til kvinder i dansk erhvervsliv. Denne unikke position kunne der naturligvis bygges videre på, og sammen med Anne Stampe Olesen (som også var en del af Freeway) startede Mia Wagner i 2020 virksomheden Nordic Female Founders.

Balance mellem kønnene

Målet for Nordic Female Founders er at styrke kvinder i dansk erhvervsliv og at skabe en bedre balance mellem kønnene i dansk iværksætteri. De deprimerende tal på området viser at blot hver fjerde nye danske virksomhed er stiftet af en kvinde. Samtidig får kvinderne kun én enkelt procent af al den kapital, der investeres i nye virksomheder.

”Det er direkte mærkeligt at se den forskelsbehandling, der er mellem mænd og kvinder i erhvervslivet. Blandt andet får kvinder ikke de investeringer, mænd får. […] Som kvinde tror man, at det er en selv, der er problemet. Men det er systemet, den er gal med” fortalte Mia Wagner i et interview med BT, og det er dette system, som Nordic Female Founders gerne vil forsøge at ændre.

Ændringerne kommer nok til at foregå med ganske små men målrettede skridt – bl.a. med Løvens Hule som base. Mens Mia Wagner tidligere investerede for Freeways penge, investerer hun fremadrettet for familieformuen og for Nordic Female Founders. Hos sidstnævnte er ønsket at investere i startups med diversitet. ”Vi investerer i kvinder og organisationer, der investerer i kvinder” hedder det, og der er altså bl.a. blevet til investeringer i virksomhederne Female Invest, Locked Escape Room og sportstøjsbrandet EDYA.

Se alle Mia Wagners forbindelser i erhvervslivet her