Find nærmeste dyrlæge

Har du brug for en dyrlæge? Der kan være mange grunde til at besøge den lokal dyrlæge, og det behøver således ikke at være på grund af sygdom hos dit kæledyr. Har du hund eller kat, kan dyrlægen bl.a. hjælpe med forebyggende behandler samt vaccinationer og mærkning af dyret med tatovering eller chip.

Det er lovpligtigt at mærke sin hund med chip eller tatovering inden hvalpen er 8 uger. Herefter bliver den registreret i Dansk hunderegister. Samme lovgivning findes ikke for katte, selvom det også anbefales at mærke katte, så de kan identificeres, hvis de bliver væk eller kommer ud for en ulykke.

Når du anskaffer et husdyr eller kæledyr, har du også ansvaret for, at dyret trives. Har dit dyr været udsat for en ulykke, eller oplever du sygdom hos dit dyr, bør du således søge hjælp fra en dyrlæge. Herudover kan du bl.a. sikre et sundt og raskt dyr ved at få foretaget regelmæssige sundhedstjek hos en dyrlæge. Skal din hund eller kat vaccineres, vil der ofte blive foretaget et sundhedstjek ved samme lejlighed.

Der findes mange dyrlægeklinikker spredt ud over hele Danmark, og i de større byer kan der sagtens være flere klinikker. Nogle klinikker specialiserer sig indenfor specifikke dyr, mens andre har ekspertise indenfor mange forskellige arter. I oversigten nedenfor finder du et udvalg af dyrlæger inddelt efter region.

Akut dyrlæge

Det er ikke altid du kan vente med en konsultation til dyrlægen åbner. Har dit kæledyr brug for akut dyrelægehjælp, så kan du kontakte din nærmeste dyrlægevagt. Mange dyrlæger tilbyder et akut beredskab, hvor du kan kontakte dyrlægen udenfor normal åbningstid. Denne ordning deles ofte mellem flere dyrlæger, så de skiftes til at have døgnvagter.

I mange tilfælde kan du se oplysninger og dyrlægevagt og kontaktoplysninger på dyrlæges hjemmeside. Du kan også finde din en akutdyrlæge på dyrlægeforeningens hjemmeside.

Herreløst kæledyr

Har du fundet en herreløs hund eller en herreløs kat? Føler du dig tryg ved dyret, kan du selv tjekke halsbåndet. Er du heldig, står ejerens navn og kontaktoplysninger her. Forsøg kun at tjekke halsbånd på dyr som virker rolige og raske. Har du ikke selv mulighed for at finde dyrets ejer, skal du kontakte det lokale politi (ved hunde) eller Kattens Værn (ved katte), som også kan hjælpe med indfangning af vilde katte.

I følge hundeloven har politiet pligt til at tage sig af herreløse hunde. Politiet kan hjælpe med at få hunden undersøgt for mærkning og/eller chip samt anbringe den i en pension. Hunden vil herefter blive fremlyst, hvorefter ejeren forhåbentlig vil melde sig. Har ejeren ikke meldt sig i løbet af tre døgn efter fremlysningen, kan politiet afhænde eller aflive hunden.

Hjælp til dyr

Du kan altid ringe til Dyrenes Vagtcentral, hvis du finder et såret dyr. Dyrenes Vagtcentral kan kontaktes døgnet rundt på telefon 1812. Vagtcentralen 1812 varetages af Dyrenes Beskyttelse og er en landsdækkende service, som hjælper og vejleder, når det gælder dyr i nød. Du kan ringe til vagtcentralen, hvis du finder et dyr, som har tydelige tegn på sygdom eller skade, hvis du har mistanke om at et hus- eller landbrugsdyr vanrøgtes, har mistanke om uansvarligt ejerskab, eller hvis du har påkørt et dyr, som overlever ulykken.

Dyrlæger i Danmark

Ønsker du at finde en dyrlæge? Nedenfor finder du et udvalg af dyrlæger i de forskellige danske regioner.


Dyrlæger i Region Nordjylland Se flere dyrlæger i Region Nordjylland her

Dyrlæger i Region Midtjylland

Se flere dyrlæger i Region Midtjylland her

Dyrlæger i Region Syddanmark

Se flere dyrlæger i Region Syddanmark her

Dyrlæger i Region Sjælland

Se flere dyrlæger i Region Sjælland her

Dyrlæger i Region Hovedstaden

Se flere dyrlæger i Region Hovedstaden her